Opskrifter

Sådan laver du en lækker pizza med caputo mel

y12

Hvis du er vild med pizza, så ved du, at der ikke er noget bedre end en lækker tærte lavet af frisklavet dej. Og hvis du ønsker at forbedre din pizzadej, så er det oplagt at bruge caputo mel.

Caputo-mel er en type italiensk “00”-mel, som er perfekt til at lave pizzadej. Det er lavet af durumhvede, hvilket giver det et højere proteinindhold end andre typer mel, og det betyder, at det giver en dej, der er perfekt let og sprød.

Nu hvor du ved, hvilken slags mel du skal bruge, kan vi gå i dybden med, hvordan du laver en lækker pizza derhjemme. Her er, hvad du skal bruge:-1/2 teskefuld aktiv tørgær

-1 kop varmt vand

-2 1/2 kop caputo-mel

-1 teskefuld salt

-Ekstra jomfruolivenolie

For at lave dejen skal du starte med at blande gær og varmt vand i en skål og lade det trække i ca. 5 minutter. Tilsæt derefter mel og salt, og rør rundt, indtil det hele er blandet.

Når dejen samler sig, vendes den ud på et melet underlag og æltes i ca. 10 minutter. Derefter lægges dejen i en skål og dryppes med olivenolie. Dæk skålen til med et fugtigt håndklæde og lad dejen hæve et lunt sted i ca. en time.

Når dejen er fordoblet i størrelse, er denklar til at blive brugt. Forvarm ovnen op til den højeste temperatur, og rul dejen ud på en melet overflade.

Læg dejen på en bageplade beklædt med pergamentpapir, og top derefter med din yndlingssauce og toppings. Bag i ovnen i 10-12 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun og sprød.

Og sådan er det! Du har nu lavet en lækker pizza derhjemme med caputo-mel. God fornøjelse!

Have your say